Belgiskt kultöl på nyskördad humle

Popering Hommelbier 2013Nu släpps Poperings Hommelbier som tillverkas på endast nyskördad humle.
I februari är det dags för den mycket säsongsbetonade Hommelbier producerad av belgiska bryggeriet van Eckee. Ölet görs nämligen endast på nyskördad humle, vilket innebär att det endast kan bryggas en gång per år.

Dessutom är brygden begränsad då humlen tas från ett fält som inte mäter mycket mer än två fotbollsplaner. Sammanlagt fyra humlesorter används: Saphir, Magnum, Challenger och Brewers Gold. När allt är klart, buteljeras ölet på en 75 cl-flaska och försluts med champagnekork.

Bryggeriet har anor så långt tillbaka som till 1600-talet. Men det var under flera...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/kYMKaP84FPo/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se