The Macallan Amber på systemet 1 mars

Text: Lars Lindberger

AA-The-Macallan-Amber-1824-SeriesThe Macallan Amber har lagrats på spanska first fill-sherryfat och amerikanska refill-sherryfat, och har smaktoner av citrus och vanilj som sedan övergår till russin, apelsin, kanel och toffee. Avslutningen har tydliga frukttoner och en aning ingefära.

Precis som tidigare använder The Macallan bara sherryfat i sin lagring; i 1824-serien är det bara amerikansk och europeisk ek som mättats med sherry innan de fyllts med destillatet från destilleriet i Moray. Den nya serien utgår från färgen på whiskyn. Från den ljusaste till den mörkaste hittar du Gold, Amber, Sienna och Ruby*, där man använt mer europeisk ek ju...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/mwCSjlP8FcM/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se