The Orphan Barrel Whiskey Project: Föräldralös whiskey

imageJättekoncernen Diageo startade The Orphan Barrel Whiskey Project 2013 och grundade samtidigt The Orphan Barrel Whiskey Distilling Company för att lansera extra långlagrade whiskies från deras lager vid legendariska Stitzel-Weller Distillery i Shively i Kentucky. Den senaste är en 23-årig Kentucky Straight Bourbon Whiskey med namnet ” Rhetoric ”.

Uttrycket ” Orphan barrel ” (föräldralösa fat) används i flera sammanhang – det kan handla om bortglömda fat, fat som blivit felarkiverade, men också fat som blivit kvar när olika whiskeyvarumärken sålts och köparna tackat nej till lagren av olika orsaker. Faten som blir kvar kallas just ” orphans ” och...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/GvFBRR4iNAE/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se