Glenlossie 1988 - Samaroli Coilltean Harmony 45%

Glenlossie 1988 SamaroliFrån den italienska buteljeraren Samaroli har vi här en 19-årig speysidewhisky från Glenlossie Distillery, som buteljerades år 2007 efter 19 på fat nr 1953. Huvuddelen av destilleriets produktion är avsedd för blending-industrin, men då och då dyker den upp via oberoende buteljerare. Den har även förekommit som 10-åring i ägaren Diageos serie Flora & Fauna.

Doft: Först av allt bjuds här på flädersaft och kokosflingor. Den för speysidewhiskyn ganska typiska gräsigheten finns här, samt frisk citrus. Jag tänker även på sockerkakssmet och mandelkubb. På toppen av detta ligger en klick vaniljsås. Det är fint avstämt, men kanske en aning slätstruket,...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/6XOAOpIahss/615-glenlossie-1988-samaroli-coilltean-harmony-45

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se