Mortlach 17yo 1995 – Asta Morris 48,2%

Mortlach 17yo 1995 – Asta Morris 48,2%Så har det blivit dags för ännu en whisky från den svenska importören Whiskytaste.se. Den här gången är det en buteljering från Asta Morris, speciellt för sverige, av ett ex-bourbonfat från Mortlach Distillery. Whiskyn kokades 1995 och buteljerades 2013. Totalt handlar det om 305 flaskor med en alkoholhalt på 48,2%.

Doft: Direkt möts jag av en frisk doft som påminner om äpplecider, tätt följd av mandelflarn, nästan lite tosca-tårta faktiskt, samt svag vitpeppar. Friskt, nyklippt gräs finns här också ganska gott om och det är även något som blommar en bit bort. Ett stråk av bränd kokos kan anas.

Smak: ...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/fC5hz7y4OCo/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se