Bloggarkivet

Här kan du läsa andras eller skapa din egen blogg i ämnet whisky.
Teckensnitts storlek: +

Väldens äldsta whisky - Say what!??

Väldens äldsta whisky - Say what!??

Det närmar sig med stormsteg den provningen som kommer att innebära en game changer för min del. Jag ska få chansen att prova det som få får under en hel livstid. Jag snackar naturligtvis om Världens äldsta whisky, en Mortlach Generations 75yo. Så här dagen före är det som att sitta på nålar. 

Det är få saker som kan mäta sig med detta, framför allt när det gäller förväntningar. Man är helt enkelt inte fullt fungerande som människa. När jag för att antal år sedan för första gången såg föregångaren till den 75 åring som nu ska provas så tänkte jag ju förstås att det var ren galenskap det handlade om. Vem är så galen att han/hon köper den då 70 åriga whiskyn för över 100 000 kronor. Det kändes ju helt befängt. Världen har förändrats sedan dess kan man säga.

Världens hittills dyraste flaska en Macallan "M" som kallas The Constantine decanter och är en av endast 4 flaskor i sitt slag. Denna såldes i januari 2015 för strax under 5 miljoner kronor. Alltså 5 000 000 kronor!!! Känn på den ett tag... Visserligen var detta en 6 liters flaska men ändå, det landar ju på runt 830 000 per liter. Inget man kanske smäller upp en fredagskväll sådär hursomhelst!?

macallan_.jpg

Åter till ämnet... Jag har alltså fått den stora äran att närvara vid detta fantastiska event där en 75 år gammal whisky ska provas. Det är ett "once in a lifetime" event som kommer bli svårslaget. Frågan är om man någonsin helt kommer att förstå vad som är på väg att hända!? Jag brukar få kritik av frun när jag skriver så här som att det är en stor livshändelse och jag ska förklara mig även denna gången. Inte kan väl en 75 årig whisky mäta sig med att bli pappa till tvillingar? Nej absolut inte. inte ens Macallan vinner där ;-) men det är två helt olika saker, båda unika i sitt slag. Men klart är att mitt hjärta kommer att pumpa lika snabbt som det gjorde på BB och om det innebär att man kan jämföra de båda händelserna so be it!

Att jag ska till Malmö har heller inte gått obemärkt förbi och jag har blivit intervjuad av både tidningar och radio.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=6399930
http://hn.se/nyheter/varberg/1.4834683-han-ska-testa-varldens-aldsta-whisky

Känns nästan konstigt att en sån här sak kan få så mycket uppmärksamhet men å andra sidan så börjar jag kanske inse att det här stort, riktigt stort. Det ska iaf bli hur häftigt som helst och jag kommer att avge rapport så snart jag lugnat ner mig efter provningen :-) 

Vill du vara med själv på provningen kan du anmäla dig HÄR


Wolfburn onlineprovning
The once in a lifetime event - Malmö öl o whisky f...
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se