Rolle
Rolle
Offline
Löst
0 röster
För ett tag sedan annonserade Diageo att de skulle upphöra med den av många uppskattade Mortlach 16 i Flora & Fauna serien och att vi istället skulle få någon eller några nya utgåvor från original ägarna. Genast började priserna på denna att öka och folk skannar av nät butiker för att säkra sina tillgångar.

Nu har Diageo släppt vad som komma skall.
Det är fyra olika utgåvor och släpps som 500ml utgåvor och dessa hamnar i Premium nivå och kommer att släppas i Juni 2014 och då i London, Berlin och Global Travel Retail.

Mortlach Rare old – en NAS utgåva på 43.4%. Receptet är First Fill, Refill och Re-charred Amerikanska och Europeiska Ek Fat.

Mortlach Special Strength – Denna är exklusivt för Tax Free och är precis som Rare Old fast med en högre alkoholhalt på 49%

Mortlach 18 – En First Fill och Refill Europeisk Ek, med en liten del Refill Amerikansk Ek. Denna skall vara snarlik den 16 åriga Flora & Fauna fast ett par år äldre och några pinnar högre alkoholhalt på 43,4%

Mortlach 25 – Denna är på uteslutande Refill American Hoggies och en alkoholhalt på 43,4%

Av flaskornas design att döma, kan man misstänka att priserna avspeglas, och detta är vad jag har hittat än så länge utan att fått det bekräftat. Uppifrån och ner:

55 £
75 £
180 £
600 £
Du skrev i: Köpråd & Tips
onsdag, 05 mars 2014, 06:37
Share this post:
Svar (0)
  • Diskussionen saknar svar
Ditt svar

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se