TasteNote.se - Online Whisky People

TasteNote skapades av en grupp djupt whiskyintresserade personer vars mål var att erbjuda en samlingsplats där vi och våra medlemmar kan beskriva sina erfarenheter på de whiskys som vi provar. Tillsammans kan vi hjälpa andra att bilda sig en uppfattning och på detta sätt hitta nya sorter som kan vara av intresse. Här kan du även hitta information om whiskyevenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin samt ta del av nyheter från andra whiskysidor och bloggare.

Vårt mål är att skapa en portal för alla whiskyentusiaster oavsett vilken nivå du befinner dig i, runt om i Norden.

TASTENOTES PÅ WHISKY.

Det primära med vår sida är som namnet antyder “tastenotes” eller recensioner på whiskyflaskor. För att kunna skriva en tastenote krävs att man är medlem. Att bli medlem är enkelt och det går att skapa inlogg direkt från sin Facebookprofil.

En tastenote går ut på att du beskriver dina upplevelser av en whisky och även sätter ett betyg. Vi har valt att dela upp detta i ”enkel” och ”avancerad” där du i "enkla" -nivån skriver fritt det du vill förmedla och avslutar med ett totalbetyg. I "avancerade" har du möjligheten att dela upp din beskrivning i Doft, Smak, Eftersmak och Sammanfattning och därtill separata betyg för varje del. Detta är en metod som används globalt och för att du som läser skall kunna urskilja hur de olika intrycken är rent poängmässigt. Dock är vi medvetna om att denna metod kan vara svår att tillämpa för den ”vanliga” entusiasten oh därmed har vi applicerat en förenklad variant. Likt Facebook har vi ett system där andra användare kan gilla din tastenote. Ju fler ”likes” en tastenote får, desto större visningsgrad har inlägget.

Kom ihåg att: TasteNote skapas av användarna.

Det är medlemmarna som skapar innehållet på TasteNote. Finns inte flaskan som du vill skriva en tastenote på är det enkelt att lägga in den själv!

Tastenote fungerar som ett forum.

I forumet är tanken att du som användare ska kunna ställa frågor, utbyta tankar med andra och helt enkelt kunna dela detta intresse med likasinnade. Ställ din fråga direkt till medlemmarna eller starta ett diskussionsämne som just du vill diskutera.

Blogga på TasteNote.se

Alla medlemmar har en egen blogg! Det är enkelt att börja skriva. Gå till Bloggar så ser du hur du kan börja.

Alltid de senaste nyheterna.

På TasteNote samlas nyheter från de främsta bloggarna och andra whiskysidor för att du som användare enkelt skall hitta allt på en och samma plats. Vi på TasteNote kommer också att publicera egna blogginlägg med nyheter, erfarenheter och egna åsikter. 

Mobilanpassad

Du har alltid dina egna och andras tastenotes nära tillhands oavsett vart du befinner dig. Tastenote.se är mobilanpassad och fungerar lika bra i mobilen som i en vanlig dator.

Är du med i en whiskyklubb?

På TasteNote är det enkelt att lägga upp sin whiskyklubb och skapa en egen sida där du kan ladda upp bilder från provningar, vilka flaskor som provats, datum för nästa provning m.m. Du kan också dela detta med oss andra eller välja att innehållet enbart skall vara synligt för klubbens medlemmar.

Bli medlem idag och var med och gör tastenote till
Nordens bästa whiskyportal!

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se