Glengoyne 14 / 1998 / Cask 1995 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/ac/14/f7/Namnls-69-1415296432.png
 
91 (1)
0
Skriv en tastenote

Whisky

Distilleri
Glengoyne
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1998-07-09
Buteljerad
2012-09
Fattyp
  • Europeisk ek
  • Sherry
Fatbeskrivning
European oak sherry butt
Fatnummer
1995
ABV (%)
57.5
Antal flaskor
608
Lagrade år
14

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
91
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
91
Näsa 
 
24
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
En av de många single cask-utgåvorna från Glengoyne. En parentes jag vill sticka in är att jag endast har haft mycket positiva upplevelser från deras single cask-släpp, bland annat den godaste portlagrade whiskyn jag någonsin har provat (som jag tyvärr inte lyckades recensera vid den tidpunkten). Denna avviker inte från statistiken, kan jag lova.
Doft
En snygg fatpåverkan som är långt fram I profilen, men inte för dominant. Här finns massor med godsaker: marzipan, svarta vinbär, konserverad frukt i sirap, kola, brännt socker, klementiner.. Listan kan göras lång, men de gemensamma nämnarna är att det är lite bittert.. och väldigt sött, vilket jag tokdiggar! Det är till och med en kemisk savighet som lurar i bakgrunden, men håller sig där och bidrar istället för att vara något negativt.
Smak
bitterheten hinner ikapp med sötman och bildar ett fint samspel mellan varandra. I fören är istället grape och apelsinskal, som slåss i en jämn fight mot torkade frukter och klementiner. Den bittra, kemiska savigheten finns fortfarande där, lika blygsam som innan.
Avslut
Eftersmaken lämnar en med en mild och härlig hinna på tungan som håller länge och domineras av citrusfrukter, klementiner och apelsiner mestadels.
Beskrivning / Sammanfattning
Den här var en mycket trevlig whisky! Det är såhär sherrylagrat skall vara enligt mig. Inte endast mängder med russin - utan så mycket mer! En riktig fruktsallad!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se