Recensionens detaljer

Poäng 
 
90
Näsa 
 
22
Smak 
 
23
Avslut 
 
24
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
John Milroy och Glenlivet är en kombination som inte klingar dåligt i mitt minne. Förväntningarna är skyhöga! Jag häller upp en dram och låter fötterna som bildats i glencairnglaset rinna ner , långsamt, långsamt från alla tanniner den är totalt fullproppad av.
Doft
Här är det ju sherry så det skriker om det! Är inte detta en first-fill så vet jag inte vad..! En supermustig doft bara böljar ur glaset med körsbär och kåda tillsammans med sågspån och den mörkaste sirap du kan tänka dig.. Faktiskt så är siraptonen så dominant att den flörtar med vad jag brukar hitta hos rom.
Smak
En mycket söt och julig smakpalett presenterar sig här: nötkräm á la hassel, valnötter, kanel, russin, farinsocker, möbelpolish och en träighet som tar mycket plats, men inte för mycket för att det ska vara något negativt. Kanske är det den söta profilen som drar mig till tankar om just rom (jepp, även i smaken)..
Avslut
Sirap, bränt socker, knäck, sött kol, körsbär, avslagen kola.. Det är ju här det händer! Eftersmaken! Var ett tag sedan jag kunde finna så mycket komplexitet i just eftersmaken i en whisky. Träigheten finns här med, men inte separerad på samma sätt jag är van vid, utan mer integrerad med resten av smaken. Ja, just det - eftersmaken klingar fortfarande ut! Det bara ekar i flera minuter efter..!
Beskrivning / Sammanfattning
Jag skulle inte säga att det är en sherrybomb.. Eller det kanske den är? Den är dock mer komplex än hur jag brukar definiera det. Det finns även en svårbeskrivlig doft (..Eller ska man kalla det för en känsla istället?) som man hittar bland gamla sherrybaljor som man inte hittar nuförtiden. Är det kanske vad folk kallar "whisky som man gjorde förr"?
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se