Recensionens detaljer

 
Kilkerran 12yo
Whisky
Poäng 
 
90

Whisky

Tastenote titel
Glengyle har äntligen nått en milstolpe och har nu släppt sin första målwhisky med sin Kilkerran på 12 år. Värt att veta är att Glengyle faktiskt fanns verksamt mellan 1872 och 1925. Distilleriet var ett av c:a 30 talet distillerier som var verksamma i Campbelltown området på den tiden. Campbeltown ansågs vara Skottlands whiskyhuvudstad. Glengyle återuppbyggdes 2004 av Springbanks ägare och det sägs att detta också var till följd av ett krav från SWA att det måste finnas minst tre distillerier för att få forstätta vara eget whisky område. Så för att få behålla namnet Campbeltown så tog man saken i egna händer och byggde således ett distilleri till. Med Springbank, Glen Scotia och Glengyle förblir Campbeltown ett eget whiskyområde till SWA hittar på något annat fuffens för att sätta käppar i hjulen.
Beskrivning / Sammanfattning
Doft: Först en salt-söt träff i nosen som efter ett par minuter utvecklar en mer komplex näsa med nötter, citrus, vanilj och gröna äpplen. Mot slutet också en rökt slöja som lägger sig som ett tunt, tunt täcke över hela upplevelsen.

Smak: En första gomrullning ger ett balanserat intryck med salt, vanilj och citrus i en härlig mix. Den snirklar sig igenom och avslutar efter en stunds gomseglande med ingefära och bittermandel. Rökslöjan är knappt med här och precis innan den dör ut helt så kommer en rökpuff men är knappt förnimbar.

Oj vad jag gillar denna klassiska Campbelltown stilen som Glengyle har valt att presentera sin första core malt med. Det har funnits en tanke hela vägen genom Work in progress serien. I 10 åringen och WIP 7 fanns enormt fina och klart färdiga kvaliteter. Speciellt den bourbonlagrade som jag tyckte var helt fantastisk. Jag vågar sticka ut hakan och säga att detta är en av det största most bang for the buck som kommit under hösten och kanske till och med på hela året. Köp en om du inte redan gjort det, jag tror inte att du kommer att ångar det.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

1 Resultat - Visar 1 - 1  
 
Ordna 
 
Johnny Skrivet av Johnny
januari 17, 2017
Hade planerat in köpa den snart. Läst den fått goda recensioner. Skönt få det verifierat ytterligare! ?
1 Resultat - Visar 1 - 1  
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se