Recensionens detaljer

 
Old Pulteney 17
Whisky
Poäng 
 
92
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
23
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Första smaktestet av denna omskrivna whisky som är ofiltrerad och naturligt färgad.
Sample öppnad 170210
Doft
Frisk fruktig och blommig doft. Ingefära och vanilj framträder tydligt. Kola anas i bakgrunden tillsammans med citron. Hittar inte riktigt sältan som är mycket tydligare i tolvåringen.
En komplex näsa som man får anstränga sig med. Lite vatten öppnar upp den så främst ingefäran lugnar ner sig och lyfter fram de andra dofterna mycket klarare
Smak
Vilken smak! Inte ofta en whisky har så många nivåer i smaken.
I anslaget sötma och peppar som följs upp av lite citrus. Bitterheten gör sällskap en kort stund innan det hela avslutas i en underbart söt vaniljsmak med inslag av blommor.
Avslut
Lång där en underbar sötma dröjer sig kvar länge i munnen. Mycket välsmakande!
Beskrivning / Sammanfattning
Ett givet val i varje bar! Ger och kräver mycket till den intresserade. Man får jobba med den för att hitta både dofter och smaker som det finns mängder av.
En utmaning!
Som vanligt så ändrar whiskyn karaktär med lite vatten. Man får hitta sin nivå genom vattna pö om pö för att hitta den perfekta balansen där doft och smak lyfts fram optimalt.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se