Recensionens detaljer

(Updated: juni 13, 2014)
Poäng 
 
88
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Devils little helper.
Doft
Honung vanilj och grönt äpple. Det är en mycket komplex näsa och jag doftade länge innan jag kom fram till vilka dofter som gick att sätta namn på. Efter ett tag dyker en närmast tobakslik doft upp och även en del fransk nougat.
Smak
Citrus i mängder blandat med en kryddig ton som påminner om rosé peppar. Frukt träder fram och det kanske mest torkad sådan som jag kan förnimma. Här finns också en något maltig ton vilket nog skvallrar lite om att detta är ett hantverk av högsta klass. Mot slutet är det ingefära som tar lite extra ton och rundar av.
Avslut
Medellångt med en ganska tydlig ingefära och eken från sherry faten rundar av.
Beskrivning / Sammanfattning
Arran är i sammanhanget inte speciellt gammalt. De började producera 1995 och gav ut sin första single malt 1998.

Devils punchbowl chapter 2 är som namnet antyder nr.2 i en serie där man blandat en mängd fat, närmare bestämt 27 st. 17 ex. sherry och 10 ex. bourbon. Den första i serien har blivit ett hett eftertraktat samlarobjekt och chapter 2 följer inte långt efter både vad gäller karaktär och efterfrågan.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se