Recensionens detaljer

 
Box Pioneer
Whisky
(Updated: juni 23, 2014)
Poäng 
 
85
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
20

Whisky

Tastenote titel
Början på något stort
Doft
Ngt spritig, ung medicinal rök till en början men efter en del doftande kommer smörkola och vanilj fram. Känns ung men samtidigt ganska kaxig. Lite som en trotsig tonåring. Efter ett tag i glaset dyker en örtig ton upp, lite åt Salvia hållet. Efter ytterligare ett tag i glaset, citrus och mycket mera smörkola. Med vatten kommer en gräsigare doft fram och den blir lite mer mineralisk.
Smak
Medicinal rök som är något sträv i första träffen med tungan. Fatens inverkan blir väldigt tydliga här. Vaniljen och smörkolan är kvar och ger en något oljig känsla i munnen. Smakmässigt håller sig vaniljen och smörkolan fortfarande något i bakgrunden. Mot slutet träder även en asklik ton fram.
Avslut
Medellång. Det ngt strävare tonerna blir ännu mer tydliga mot slutet. Med vatten jämnar det dock ut sig ganska mycket till ett mer balanserat och lenare avslut.
Beskrivning / Sammanfattning
Detta första släpp från Box levererar och visar upp en fantastiskt hög kvalitet och det bådar verkligen bra inför framtiden. Vi ser med spänning fram emot nr. 2 i denna serie av 4 som Box ska släppa fram emot juletid 2014. Box känns iom detta som den absolut starkast lysande stjärnan på svenska whiskyhimlen.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se