Den 24:e mars anordnades ett riktigt rymdäventyr i regi av Ardbeg. Detta för att berätta om sina experiment med hur whisky påverkas i nollgravitation. Vi hade tyvärr inte möjlighet att närvara, men vi fick den här rapporten efteråt från på Moet-Hennessy.
“Hösten 2011 skickade Ardbeg provrör till rymden innehållande sin egen ”new make spirit” (förstadiet till whisky) för att se hur vätskans molekyler reagerar med förkolnad ek (som Ardbeg lagras i) i ett näst intill tyngdlöst tillstånd. Provrören har sedan dess befunnit sig på rymdstationen ISS som cirkulerar runt jorden, 15 gånger per dygn för att vara exakt. Ardbeg är...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/whiskyblogg/~3/R_hu1EMGLVY/



























Whisky på över 60 procent är det sällan man ser numera. Branschen är av förklarliga skäl mer förtjust i att sälja vatten än whisky och man är ytterligt benägen att vattna ner utgåvorna till så nära 40-procentgränsen som lagen

