Recensionens detaljer

 
Bowmore Devils Cask B2
Whisky
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Den djävulska uppföljaren till en av de stora snackisarna under 2013.
Doft
Bränd kola, vaniljfudge och en mörk sirapston. En lite violton som jag ofta hittar hos sherry Bowmores men denna gången blandas den med en doft av bränt trä. Fortsättningsvis crème Brulée, torkad frukt samt färska ekspån i en riktigt trevlig blandning
Smak
Först sötma med vaniljfudge i förgrunden och den lite typisk sherry tonen som rundas av med apelsin och russin. det är en trevlig bekantskap detta. Den mullrar genom gommen och landar bak på tungan utan att bli sträv. en skön Bowmore med extra allt som passar som handsken i julstöket.
Avslut
Långt avslut och det blandas allt från torkad frukt, vanilj, fudge och allt det som jag skrivit under doft och smak. jag kan verkligen plocka alla referenserna i slut klämmen och kan t.o.m. lägga till en liten vårbrasa som dyker upp som gubben i lådan mot slutet. Konstigt nog så här i juletider så hittar jag även referensen peppakaka precis innan den lämnar in för gott.
Beskrivning / Sammanfattning
Sammanfattningsvis: Bra balans och en härlig presentation. Trots bara 10 år på fat levererar denna om inte åldersmässigt så doft och smakmässigt på hög nivå. Fick du lagt vantarna på en under släppet den 4 december så är det bara att gratulera
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se