Glen Garioch 12 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/c8/5e/8f/glengarioch-12-72-1389105020-86-1428925711.jpg
 
87 (1)
0
Glengarioch 12

Whisky

Distilleri
Glen Garioch
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
Fatbeskrivning
Ex Bourbon and Sherry Cask
ABV (%)
48
Lagrade år
12

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Poäng 
 
87

Whisky

Tastenote titel
Glen Garioch (uttalas glen giri) är ett spännande destilleri som jag grämer mig lite över att jag inte har provat mer av. Självklart så får det ju ändras på ;)
Beskrivning / Sammanfattning
Doft
Med en gång så dras mina tankar tillbaka till ett annat släpp som jag recenserade för ett tag sedan. Jag tänker på deras vintage 1986. Det jag hittar i båda dessa är nämligen den väldigt speciella violpistol-karaktären. Kan detta vara typiskt för Glen Garioch, kanske? Finns även vitpeppar och väldigt ljus mjölkchoklad (dvs mer mjölk än choklad) som lurar i doften. Slutligen så är det en doft likt smält plast som tar mig tillbaka till plastfabriken som fadern min brukade jobba på för en herrans massa år sedan.

Smak
Här vart det sött! Även om alkoholhalten är hög för att vara en nedvattnad standardutgåva, så måste jag säga att den är förvånansvärt len och lättdrucken! Bakade äpplen, apelsinsaft och en liten nötighet. Mandel, mån tro? Violpistolerna finns där med, men är mycket blyga i jämförelse med hur de var i doften.

Eftersmak
Apelsinerna går över till bittra citroner och grapefruit och violpistolerna finns fortfarande kvar, nästan lika långt fram som den var i doften. Anar jag även en pytteliten rökighet här? 22p

Sammanfattning
Jag tycker att detta destilleri har en tydlig karaktär, så pass tydlig att den skiner genom fatets påverkan och på så vis ger en egen identitet, vilket imponerar på mig. Detta är en bra standardwhisky som finns i systembolagets beställningssortiment (86405). Enligt mig så ger denna en god introduktion till vad Glen Garioch har att erbjuda.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se