Glendronach 15 Revival Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/1a/80/89/glendronach15-97-1389355218.jpg
 
89 (3)
1
Skriv en tastenote
Glendronach_15_Revival.jpg

Whisky

Distilleri
Glendronach
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
Sherry
Fatbeskrivning
Spanish Oloroso Sherry Cask
ABV (%)
46
Lagrade år
15

Vad besökare tyckte

3 tastenote

Poäng 
89
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
90
Näsa 
 
24
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
21

Whisky

Tastenote titel
Glendronach 15 - en äldre whisky än vad man tror.

Glendronach har blivit en jätte-hype ibland sherry-lagrade whiskyälskare och detta är inte konstigt alls. För Glendronach har ett fantastiskt, smakrikt och tungt destillat som passar perfekt på sherryfat. Att man dessutom har ett gediget lager av bra spanska fat gör inte saken sämre. Med detta i bakhuvudet är det inte svårt att förstå att lager av gammal Glendronach nu börjar sina (speciellt då man hade uppehåll mellan 1996-2001).
Doft
En doft av julstök i köket med barnen, här finns kanel, pomerans och nejlikor från pepparkaksbaket, knäck och kola bubblar på spisen, muskot, kaffe och mörk choklad i symfoni med dadlar och fikon och faktiskt också färskt läder (från de Italienska skorna som man fick i julklapp av frugan).
Smak
En tung och oljig kropp anländer på tungan med ljus sirap, choklad och snabbkaffe. Här känns också den utmärkta balansen med sötma, syra och sälta som en fullständigt integrerad enhet. Med några droppar vatten blir också rostade hasselnötter, kanel och övermogen banan tydligare då den rullas runt i munnen och tuggas på.
Avslut
En lång söt kryddad sherry-finish avslutar symfonin av dofter och smaker, här kommer igen muskot och pepparnötter in och sjunger sista versen.
Beskrivning / Sammanfattning
En fantastisk upplevelse av både doft, smak och balans. Den känns också äldre än 15 år vilket inte alls är konstigt med tanke på att Glendronach inte producerade whisky på fem-sex år. Det innebär ju att 15-årig whisky från Glendronach inte existerar år 2015, för den skulle ju då vara producerad år 2000 då destilleriet inte var verksamt. Det innebär också att den "15-åriga" Revival du dricker 2015 måste innehålla - som yngst - whisky från 1996, vilket då är 19 årig Glendronach du har i glaset. Man har i veckan konfirmerat att man gör ett uppehåll på några år med 15-åringen. Det blir lite dyrt att släppa så gammal whisky för så lite pengar som man betalar för 15-åringen. Så mitt råd till er är BUNKRA UPP MED DENNA FANTASTISKA VERSION av Glendronach (själv köpte jag 5 stycken i veckan). För när den återkommer är den återigen yngre. Man får ingen 18-19 årig whisky som håller så hög kvalitet som denna för det priset man ger för Revival idag. Den kostar 599 kr på systembolaget - ett klipp om man frågar mig.

(Poängintervall 88-91)

Cheers!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
Poäng 
 
88
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
This is the English verison and what we call: Moste omph for the buck
Doft
The nose is sweet, rich and fruity in its presentation.
We have toffee, orange chocolate but there are also some chemical feeling in the background
that can be compared with furniture polish ... but not in any bad way. We also have a scent of leather as I directly refer to the new leather holster that I as a little kid got from my dad when we were at the High Chaparral (a Swedish amusement park with cowboy theme) ... I remember it like yesterday.
This is a sherry whiskey that is not "over sherried", by having said that, it´s something lighter than for exaple Aberlour A'bunadh and Yamazaki Sherry Cask.
Smak
Full-bodied flavor with some harsher tone. It is more peppery than the sweet presentation we got from the nose, but of course
we still have a mellow sweetness left if somewhat less.
We also git apricot, chocolate and coffee.
Avslut
Long finish with coffee caramel, (if you have been in Thailand, you have perhaps tried the small caramel that are laying in bowls at the desk in hotel, etc. .. tastes just like these). We got the chocolate again along with raisins.
Stern and dry finish with a puff of furniture polish in the end.
Beskrivning / Sammanfattning
For what you pay for this little gem, which is rather cheap (around 40 Euros) this is a real treat.
Something I can recommend for those that has not been trying out the sherry matured whiskies that much yet, or just to have a very good whisky for a great value
Var denna recensionen till någon hjälp? 
(Updated: januari 30, 2014)
Poäng 
 
88
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
23

Whisky

Tastenote titel
Glendronach 15 Revival skulle jag lägga till i kategorin: Most Omph for the peng, som vi har på TasteNote.
Det rör sig alltså helt sonika om mycket bra whisky för en billigare peng.
Denna kostar 531 SEK och har varu nr: 494 på Systembolaget.

http://systembolaget.se/494

Doft
Att detta är en sherry whisky kan ingen ta miste på. Den är söt, fyllig och fruktig i sin presentation.
Vi har toffe´ kola, apelsin choklad ala` romerska bågar men det finns även något kemiskt i bakgrunden
som kan liknas med möbel polish...dock inte på något dåligt sätt. Vi har även en doft av läder som jag direkt refererar till nya läderhölster som jag som liten grabb fick av farsgubben när vi var på High Chaparral...minns det som igår.
Detta är en sherry whisky som inte är "över sherryfierad", med detta sagt något lättare sherry än t.e.x. Aberlour A'bunadh och Yamazaki Sherry Cask.
Smak
Fyllig smak med en viss strävare ton. Den är mer pepprig än den söta presentationen vi fick i doft men givetvis
har vi fortfarande en fyllig sötma kvar om än något mindre.
Har finns även aprikos, choklad och kaffe.
Avslut
Lång eftersmak med kaffe kola, (om ni varit i Thailand har ni kanske provat de små kolorna som finns i skålar på varje hotell m.m...smakar precis som dessa). Chokladen kommer igen tillsammans med russin.
Stäv och torrt avslut med en puff av möbel polishen igen.
Beskrivning / Sammanfattning
För de 531 SEK som denna kostar, är detta enligt mig en klar whisky att ha på hyllan och/eller att testa om man inte provat sherry lagrat innan och vill få en bra upplevelse till en billig peng.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se