Glenmorangie Signet

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/0b/31/bc/glenmorangie-signet-53-1390910753.jpg
 
88 (1)
0
Skriv en tastenote
Glenmorangie_Signet.jpg

Whisky

Distilleri
Glenmorangie
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
ABV (%)
46
Lagrade år
NAS
Övrigt om flaskan
Heavily-roasted Chocolate Malt

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
88
Näsa 
 
22
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Höglandsdestilleriet Glenmorangie är ett av Skottlands mest intressanta, med slutlagringar på diverse olika fattyper. En trend som man faktiskt startade på 90-talet. Det gick så långt att man köpte upp ekskogar i USA, för att få fullständig kontroll på hur faten producerades.

Signet är en prestigebuteljering som till 20% består av sk. chokladmalt, en malttyp som bl.a används vid framställning av stout. Chokladmalten har torkats vid högre temperatur och rostats hårdare än normalt. Signet består även av whisky av olika åldrar, en del så gamla som 35 år.
Lagringen har skett på fd, bourbon, sherry, vin och nya viteksfat.
Doft
En mörk och delikat palett bestående av söta dofter av svartvinbär, vanilj, kanel, choklad, russin, ektoner och toffee. Jag hittar även apelsinskal, sherry och ett inslag av kokos.
Smak
Dofterna kommer igen i smakerna, men här är det mer kraft och kryddighet. Kanel, malt och apelsin tar plats tillsammans med en mumsig kaffeton och melass. Ja just den smaken som är så typisk för mörk rom. (Jag hittar den även i Kavalan Solist Sherry Cask) Komplext och gott. Två droppar vatten öppnar upp och får smaker/dofter att mjukna.
Avslut
Ett maltigt och ekkryddigt avslut som är fint uttorkande. Även kokos, mint, vanilj, sherry, kaffe och torkade mörka frukter dröjer sig kvar i detta goda och långa avslut.
Beskrivning / Sammanfattning
Att NAS-whisky kan vara riktigt bra bevisar sannerligen Glenmorangie med Signet. En fullvuxen, komplex och vackert balanserad singelmalt som bjuder på en härlig doft och smakresa. Den passar dessutom extra väl nu i jultider med sina typiska dofter och smaker.
Glenmorangie Signet hittar du i diverse tax-free butiker. Rekommenderas varmt!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se