Glenmorangie 18 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/fa/78/86/glenmorangie18-58-1390911192.jpg
 
88 (1)
0
Skriv en tastenote
Glenmorangie_18.jpg

Whisky

Distilleri
Glenmorangie
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
Fatbeskrivning
Bourbon & Oloroso
ABV (%)
43
Lagrade år
18

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
88
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
88
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Glenmorangie 18 år - Extremely rare. Precis som med Jameson 18 är detta ett PR-trick för så extremt ovanlig är den egentligen inte - framförallt inte jämfört med de cask-finish som Dr Bill Lumsden tar fram årligen för Glenmorangie. Den finns tyvärr inte på systembolaget dock, så där är den ju extremt ovanlig förstås. Däremot hittas den i många whiskybutiker runt om i Europa om man har vägarna förbi. Dessutom hyfsat prisvärd måste man ju säga, speciellt med tanke på den kvalitet man faktiskt får här.
Doft
Otroligt maltig på doften, maltsocker och torkat korn. Här finns också hockey-pulver (lakritspulver), läder, mjuk rök och saltvatten.
Smak
Den anländer fruktigt i gommen, komplex fruktighet där det är svårt att plocka ut de ingående komponenterna. Här kommer malten igen med karameliserat socker. Den utvecklas på tungan mot en påse finsk sötlakrits, med söta röda juläpplen, björnbärsmarmelad och en liten touch av torvrök långt bak.
Avslut
Sötlakritsen och de röda äpplena från utvecklandet på tungan hänger med in i finishen tillsammans med nymalen svartpeppar, russin, katrinplommon, rostat kaffe, läder och mjuk försiktig torvrök.
Beskrivning / Sammanfattning
Så elegant, så genomtänkt! Denna måste hem till hyllan och den finns ju att hitta till bra priser på vissa ställen så det är bara slå till.

(Poängintervall 86-89)
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se