Bloggarkivet

Här kan du läsa andras eller skapa din egen blogg i ämnet whisky.
Teckensnitts storlek: +

Hov i Spritlokalen

I fredags höll tastenote hov i sina spritlokaler och 23 törstiga själar hade bokat upp sig för att syna spriten.b2ap3_thumbnail_IMG_0826.JPG Under kvällen provades det whisky från i stort sett hela skottland. från Old Pulteney allra längst upp i norr till Glenkinchie allra längst ner i söder via Speyside och Cragganmore samt en liten avstickare ut till Islay och Bunnahabhain.

Eftersom vi kvällen till ära testade ett för tastenote nytt koncept med att dela in deltagarna i 4 grupper så kom också vår förvåning att handla om hur aktiva alla deltagarna skulle bli. Man diskuterade, vred och vände på sina favoriter och man resonerade utifrån sin nivå och kunskap. Vi båda förvånades över detta faktum att deltagarna var oerhört med på noterna och verkligen ville gå till botten med detta och presentera ett ärligt och seriöst svar. Tillsist kunde en vinnare för kvällen koras och det blev kanske lite otippat den mest lättillgängliga av allt som provades. 

 

The score board för borden såg ut så här:

 

Malt Bord 1 Bord 2 Bord 3 Bord 4
Old Pulteney 21 4 3 4 3
Bunnhabhain 18 2 1 1 1
Cragganmore 17 1 2 2 2
Glenkinchie MC 3 4 3 4


Grupperna fick också i uppdrag att komma på några gemensamma doft och smak referenser vilket ledde till att grupperna hittade fantastiska uttryck för varje whisky. Gemensamt fick vi till den kanske mest avancerade och mest rättvisa tastenotes som finns. Allas tycke och smak sammanställt till ett. 

Vi har nya provningar och flera mässor framför oss och vi kommer att rapportera från dem alla.

Stay tuned.
b2ap3_thumbnail_IMG_0834.JPG

b2ap3_thumbnail_IMG_0836.JPG

b2ap3_thumbnail_IMG_0829.JPG

b2ap3_thumbnail_tn3.jpg

 

Provning i sprithallen
Månadens Whisky
 

Kommentarer 1

Tone Skavhaug den måndag, 30 mars 2015 07:41

Takk for en interessant smaking! Det var spennende å jobbe sammen i gruppe for å sette ord på lukt og smak. Jeg likte det konseptet :) Noe å ta med seg til Norge ;)

0
Takk for en interessant smaking! Det var spennende å jobbe sammen i gruppe for å sette ord på lukt og smak. Jeg likte det konseptet :) Noe å ta med seg til Norge ;)
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se