Bloggarkivet

Här kan du läsa andras eller skapa din egen blogg i ämnet whisky.
Teckensnitts storlek: +

Laphroaig 200 år

Laphroaig 200 år

Som en lite spinnoff på tidigare inlägg så vill jag passa på att hylla Laphroaig på sin 200 årsdag. Det bemötande vi fick när vi var där var helt fantastiskt och de förtjänar att bli uppmärksammade lite extra.

En åsikt betyder mycket om man lyckas dela den med många. Men en åsikt som ingen hör tystnar och försvinner. Laphroaig har lyckats väldigt väl med både sin whisky och sättet hur de når ut till whiskydrickare. Världen över har de nu startat en 200 år jubilerande kampanj share your opinion (
www.laproaig.com/opinion) och vill att vi som dricker Laphroaig ska berätta om och beskriva Laphroaig och vad det är för oss. För mig har Laphroaig alltid handlat om hantverk, tradition och det genuina inom whisky.
Samtidigt är de oerhört moderna för att vara en whisky tillverkare. De har alltid varit duktiga på att vårda sina Friends of Laphroaig och de är grymma på att synas och höras på rätt sätt, utan att det blir för mycket. De har hållit allt på en professionell nivå och vårdat sitt varumärke väl.

Laphroaig har också alltid hållit sin stora torvrökta whisky fana högt. Det finns flera distillerier som har gett sig på att göra orökta varianter av sin whisky som Ardbeg och Caol ila med sina orökiga experiment och där den ena sämre än den andra varit bättre. Men inte Laphroaig! De har alltid varit lojala sitt signum som en av the real peat monsters of Islay. De är lite utav AC/DC över Laphroaig. AC/DC har gjort hur många plattor som helst men de låter exakt likadant år efter år. Trots detta fyller de fortfarande arenor världen över.

b2ap3_thumbnail_TSP-150319-0613-2.jpg

För mig har Laphroaig alltid varit en av de riktigt stora bland de rökiga skottarna och framför allt bland de på Islay. De har visat båda bra och dåliga sidor genom åren men det har alltid funnits en väldigt hög kvalitet i grunden på det mesta de gör och jag har alltid varit väldigt förtjust i de klassiska bourbonlagrade, något sötsalta, vanilj och citrus dominanta rökarna som Laphroaig tillhör.

b2ap3_thumbnail_TSP-150319-5426-2.jpg

Idag fredagen den 25 september firar Laphroaig alltså 200 år som whiskyproducent och gör det med hedern i behåll. Under gårdagskvällen firades de 200 åren med ett försök att sätta nytt rekord i en webb-skål världen över. Folk över hela världen satt bänkade framför sina datorer och skålade med John Campbell Distillery Manager på Laphroaig för de första 200 åren som Distillery.

Jag avslutar detta inlägget med att höja mitt glas och skåla för de kommande 200 åren.

Slainte

The Islay journey del 1.
Från provningsbordet (provning Tastenote 25/9)
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se