Glenfarclas 25 Het!

http://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/85/40/c2/171-glenfarclas-25-jahre-19-1387262307.jpg
 
89 (1)
0
Skriv en tastenote
Glenfarclas_25.jpg

Whisky

Distilleri
Glenfarclas
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
Sherry
ABV (%)
43
Lagrade år
25

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Registrera dig eller för att skriva en tastenote
Poäng 
 
89

Whisky

Tastenote titel
Vardagslyx
Beskrivning / Sammanfattning
D: Apelsin och vaniljstark i sin inledning och går mot det sötare hållet. Kanderade mandlar, kanel och plommon fortsätter. En trevlig nos med med en hel del djup.

S: Först ganska söt sedan drar den iväg med apelsin och nu mera plommon och en viss sherry ton. Vaniljen kommer efter ett tag. I bakgrunden även en del ek som lurar och efter ett tag något torr. Kanske något svag och lite slät i sin presentation men utan att för den sakens skull var dålig. Den levererar ändå fullt ut.

I slutet får den ändå mer än godkänt och levererar balanserat och stabilt. Den skiljer sig från andra mer sherrytunga versioner i basutbudet från Glenfarclas och här är det definitivt de före detta bourbon faten som får lite mer att säga till om.

En riktigt trevlig vardagslyx kan man kalla denna utan att skämmas :-)
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se