Bloggarkivet

Här kan du läsa andras eller skapa din egen blogg i ämnet whisky.
Teckensnitts storlek: +

The Summer experience...

The Summer experience...

Sommar. sommmar, sommarrrrrr.... 

Den i Sverige så efterlängtade sommaren minfesteras nästan alltid i en fråga om väder. Vi lever stora delar av våra liv genom vädret och detta är en allt mer påtaglig form av tillit till något som vi aldrig kommer att kunna styra över. Men mitt i allt gnäll och tjat om dåligt vädret så finner vi ändå energi till att njuta av att vara lediga under den period av året där chanserna till sol och värme ändå få anses som störst. Jag njuter lite extra av att kunna sitta ute med en dram och kanske ännu hellre en god kall öl. Sommaren är dessutom den enda tiden på året då jag faktiskt kan njuta rejält av riktigt blaskig ljus öl utan speciellt mycket annat är yrseleffekt!! Bara den är kall. En tung stout kan i samma anda tendera att bli lite för mastig en varm, solig sommardag. Så blasket till trots så är det en riktig ynnest att få sitta med en ljus, kall öl och en sommardram och känna lugnet, värmen och mörkret sakta sjunka och slå sig ner över oss som en filt. Svensk sommar är bra, när den är bra och vad som avgör det braiga det är ju upp till var och en att avgöra. Jag kan ex. njuta av regnet efter flera varma dagar. Det fräschar upp, spolar bort allt damm och luktar gott. Det är just då när det regnar som mest mitt i den varma sommaren som jag finner det absoluta lugnet.

Men lugnet till trots så har vi whiskytokar flytande, lugnande medel att ta till i princip närsomhelst. Och för att komma till saken med detta inlägget så är det alltid en reflektion hos mig vilken whisky som kommer att bli den ultimata sommarwhiskyn. Det är alltid svårt att säga men beror såklart på humör, väder och en mängd andra faktorer. Men klart verkar att för de allra flesta som säger sommarwhisky, ofta menar något orökigt, ganska lätt och lite fruktigt. För mig är detta fel, fel, fel. En sommarwhisky ska vara något man minns och en lätt, något fruktig (läs slät och tråkig) blir då ofta något som bara passerar mig förbi. Jag säger fram med de rökiga bestarna och gärna de som är annorlunda och legat på ngt udda fat. kanske en romlagrad Caol ila eller varför inte en vinlagrad Port Cahrlotte. Självklart kan man även hitta orökiga karaktärsfulla saker som äldre Bunna eller Clynelish. 

Det är ju som alltid upp till var och en att avgöra och nu har ni fått min syn på detta med Maltwhisky och sommartid. Så frågan är, vad tycker alla ni andra???

Slainte


 

En helt vanlig, ovanlig mässa
Sinande lager VS. Överproduktion.. och så lite NAS...
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se