Destilleriet som kom hem

Aultmore12_packagingOm destilleriet Aultmore kunde/kan ni läsa i Allt om Whisky #6-14. Nu har deras 12-åriga officiella single malt äntligen kommit hit. Den ligger i beställningssortimentet, har fått nummer 85568 och kostar 479 kronor.

Aultmore ligger i utkanten av Speyside, längs vägen mellan Keith och kuststaden Buckie. Destillerinamnet är angliserad gaeliska, det betyder ”den stora bäcken” och syftar på vattenkällan Auchinderran Burn som rinner genom Foggie Moss intill.

Bakom bygget stod Alexander Edward, en då etablerad och i branschen välkänd man som ägde destilleriet Benrinnes, som han ärvt efter sin far. Han var också en av grundarna till Craigellachie Distillery men...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/5v7-7S_uYs4/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se