Öl på Fårö

imageStafva gård i Barlingbo på Gotland är en mytomspunnen gård med gravar från järnåldern och offerplatser. Där har det länge bryggts både dricke och öl, om det vittnar de gamla recepten på gårdsölen. Gotlandsdricka, ”dricku” eller ”dricke”, är ett gotländskt öl med rötter från forntiden. Det berättas att vikingarna passerade Gotland enbart för att hämta upp öl på sin väg mot Konstantinopel.

Sedan hösten 2013 finns också Barlingbo Bryggeri på Stafva. Bakom det står Niklas Gustafsson och Jonny Warg som idag brygger ett tiotal olika öl och åtta av dem finns i Systembolagets Beställningssortiment. Bland annat det intressanta Bysen N°:1...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/L3DyEJKicdg/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se