Nikka överallt!

image

Nikka All Malt är en blandning av maltwhisky från destillerierna Yoichi och Miyagikyo . Definitionsmässigt är den alltså en vatted malt, eller blended malt som är den korrekta benämningen numera. Det som gör den unik är att den dessutom innehåller maltwhisky som destillerats i en kolonnpanna vid Miyagikyo .

Kolonndestillerad maltwhisky förekommer inte någon annanstans. I Skottland används kolonnpannor uteslutande till att göra storskalig grainwhisky. Utfallet är mycket lågt, och med skotska mått mätt, synnerligen olönsamt. Men i Japan tänker man mer på smak än på ekonomi och har valt att blanda i kolonndestillerad maltwhisky för att den ger en...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/nQki7nS_g_o/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se