Roslagswhisky Eko no 1 snart på webbsläpp

Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson grundade Norrtelje Brenneri 2001. Då hade gården tillhört släkten i fem generationer men efter renovering och ombyggnation av gårdens lada stod bränneriet klart 2002.

image

Sju år senare destillerades vad som är Sveriges första ekologiskt producerade whisky: Roslagswhisky Eko no 1 (Nr 20291 , 987 kr). Ekologiskt odlat korn från Östergötland mältades på Viking Malts i Halmstad och maldes på Edsbro Valskvarn. Malten mäsksattes med jäst och vatten från gårdens egen brunn och Kristina Anerfält-Jansson stod bakom destillationen som gjordes på bränneriets kopparpanna Carl från Göppingen.

Råwhiskyn har sedan lagrats på Olorosofat om 30 och 50...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/cjcxjhlWoH0/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se