Den första italienaren

Familjen Ebensperger grundade destilleriet Puni år 2010 och byggnaden utformades som en 13 meter hög kub, en till synes ultramodern design som de dock uppger har hämtats från regionens traditionella ladugårdsfönster (Que?). Och den är tänkt att återspegla den harmoniska blandningen av tradition och förnyelse, som de menar genomsyrar destilleriet. Kopparpannorna står en trappa ner i källaren.

image

Den allra första destilleringen gjordes i februari 2012. De har nu lanserat två olika uttryck: Puni Nova och Puni Alba. Novan har varma och söta toner av honung, vanilj och banan, uppger de, den har mognat i tre år på amerikanska ex-Bourbonfat...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/Jzn32anhZxM/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se