Mortlach: Världens äldsta whisky i Malmö

Provningen arrangeras av Malmöbaserade whiskyspecialisten Symposion och leds av Stuart Urquhart, vars farfarsfar, den legendariske George Urquhart, 1939 fyllde sherryfatet vid Mortlach Distillery i Dufftown, Skottland.

image

Stuart Urquhart

Generations Mortlach 75 Years Old är ett mycket dyrbart samlarobjekt som lagrats längre på ekfat än någon annan whisky. Det buteljerades endast 100 flaskor totalt och priset ligger på över 250 000 kronor per flaska. När sjuttiofemåringen presenterades för världspressen i höstas tävlade de utvalda whiskyexperterna om att överträffa varandra med superlativ. Tyvärr har det inte varit fler förunnat att prova denna dyrgrip. De flesta flaskorna kommer aldrig att öppnas, utan förvaras...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/g00KN5Hp9bA/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se