Smakresan: Hong Kong strong ale

När ostindiefararna på 1700-talet gjorde den långa resan till Asien fanns förstås rejäla mängder öl ombord. Den förvarades i fat men faten var inte bara praktiska som kärl utan gav även en viss konserverande effekt. Under sitt besök i Hong Kong fick Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson fundera på hur ett öl skulle bryggas för att kunna klara en flera månader lång seglats.

Tillsammans med Mackmyras whiskyexpert Eric Bräck diskuterar han olika typer av ekfatslagring och vilken påverkan de har på drycken. Inspirerad av både Eric och det brittiska imperiets ölproduktion väljer Richard att göra en strong ale, som kommer att lanseras...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/zWH7HNxpIl0/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se