Ren och lätt 25-åring från Speyside

imageSpeysidedestilleriet Mannochmore grundades 1971 av John Haig & Company och var en av de större producenterna till deras blendwhiskies. Det stängdes 1985 men öppnades återigen fyra år senare. Nu kommer en Special Release 25 yo på Systembolaget.

imageSedan Diageo tog över har produktionen av bulkwhisky till blend fortsatt, men också flera single maltslanseringar har gjorts. 1997 lanserades den (ö)kända Loch Dhu , en alldeles svart whisky som visade sig vara färgad med karamellfärg. Den hårt kritiserade produktionen lades ner 1999.

Mannochmore har tre traditionella mäskpannor och tre lika traditionella spritpannor. Mäskpannorna värms med runda värmelement (så kallade Steam Kettles) medan...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/mzv9B7YCE_4/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se