Tusen körningar i Mackmyras gravitationsdestilleri

imageDen 14 mars destillerade Mackmyra den tusende körningen i deras gravitationsdestilleri som invigdes i december 2011.

Mackmyra gravitationsdestilleri är ett av världens modernaste. Genom att utnyttja gravitationskraften och energiåtervinning erhåller man en energibesparing på över 45 procent . All energi genereras av förnybara energikällor och en biobränsleanläggning värmer hetvatten till destilleriet. Varje körning eller batch är på cirka 700 liter med 70 procent råsprit .

I destilleriet är det gravitationen som tar hand om nästan all transport. Allting faller naturligt nedåt, från råvaruintaget överst till råspritlagret längst ned. All värme som alstras från produktionsprocessen används till att värma upp lokalerna....

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/b0saYdiERRg/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se