Var med att skapa ekologisk gin på Mackmyra

imageDen första drycken från Mackmyra LAB Distillery blir en svensk ekologisk gin, som beräknas nå Systembolagets hyllor senare i år.

Destilleriet på Mackmyra Bruk invigdes 2002. Där destillerades whisky fram till 2011 då gravitationsdestilleriet i Mackmyra Whiskyby invigdes och produktionen flyttades. Sedan dess har destilleriet på Mackmyra Bruk vilat i väntan på nya utmaningar.  imagePå Mackmyradagen, lördagen den 20 maj, invigs LAB Distillery och då presenteras den första produkten – en svensk ekologisk lokalt  hantverksmässigt potstilldestillerad gin

imageRickard Aldén är Mackmyras första Craftdistiller . Han kom till destilleriet på Mackmyra Bruk som skoltrött 15-åring och visade tidigt talang och blev snart en fullvärdig whiskydestillatör.

Efter studier vid KTH och en vistelse...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/Kle5P09ScSw/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se