Mariestads Dampfbier – inspirerad av guldrusch och tyska rötter

imageMariestads Dampfbier är den sjätte utgåvan i Mariestads begränsade serie öl och är bryggmästare Richard Bengtssons tolkning av det öl som brukar kallas ång-öl eller steam beer . Ett öl som började bryggas på den amerikanska västkusten under guldruschens dagar i slutet av 1800-talet.

imageDen Stora smakresan är Mariestads bryggmästare Richard Bengtssons årliga inspirationsresa för att samla intryck till nya brygder. Förra året gick resan i ånglokens och guldruschens tecken, dels längs den svenska Inlandsbanan och dels till Kalifornien där steam beer är en av resterna från guldruschens dagar. Ett besök hos kollegerna på Anchor Steam Brewery i San Francisco...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/RgH3bDuacD0/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se