Första ostronen på 100 år tack vare Glenmorangie

imageDet fanns gott om ostron runt omkring Dornoch Firth i nordöstra Skottland – för 10 000 år sedan, men i slutet av 1800-talet hade överfiske lett till deras utrotning. Nu kommer de tillbaks.

I maj återkom officiellt de europeiska ostronen till Skottlands kust vid Highlands efter hundra års frånvaro tack vara Dornoch Environmental Enhancement Project (DEEP) som är ett ambitiöst projekt lett av Heriot-Watt University , Glenmorangie Distillery (vid Firth at Tain) och Marine Conservation Societ y. imageVisionen är att återställa förlorade ostronrev till det marint skyddade området i Dornoch Firth , förbättra den biologiska mångfalden och agera tillsammans...

Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/JPYhL_mq7tM/

ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se