Hernö Gin har dominerat Gin Masters sedan lanseringen i december 2012 och var under 2013 och 2014 Europas mest prisbelönta gin med totalt 19 medaljer....
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/2SvJR2M8d3s/
Här kan ni läsa alla de viktigaste nyheterna från Sverige! Vill ni att er blogg/webbsida skall listas här? Ta kontakt med oss!
Hernö Gin har dominerat Gin Masters sedan lanseringen i december 2012 och var under 2013 och 2014 Europas mest prisbelönta gin med totalt 19 medaljer....
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/2SvJR2M8d3s/
Vi har öppet hela juli och augustii mellan kl. 10-18 i vårt besökscenter....
Läs mer http://samuelwhisky.blogspot.com/2015/07/laphroaig-15-yo-200th-anniversary.html
Tack alla ni som besökte oss! Nu laddar vi för vårt 10-årsjubileum nästa år....
Läs mer http://boxwhisky.se/bilder-fran-box-whiskyfestival-2015/
För fem år sedan lanserade Benromach sin tioåring. Det blev en storartad succé och destilleriet hyllades över hela världen, inte minst i Sverige. 10-åringen blev en storsäljare på Systembolaget och många whiskyvänner tog den till sitt hjärta. 10-åringen är i dag...
Läs mer http://www.symposionhot.com/2015/06/29/grattis-whiskyvanner/
Vid Benromach Distillery i norra Speyside används fortfarande äldre, mer smakgivande kornsorter, man låter jäsningen pågå i mäskkar av trä i upp till fem dygn för utveckla de fruktiga smakerna, man använder rökig malt som förr i Speyside och man värmer de små pannorna långsamt för att kopparmetallen ska få gott om tid att utveckla destillatets fyllighet.
Resultatet blir ”Old School Whisky” och Symposion berättar om ”tydligt fruktig arom där citrus, vanilj och apelsinchoklad ger en finstämd karaktär. Med några få droppar vatten växlar fruktigheten över i kryddiga toner, där finns kanel, muskot och ingefära, men också en behaglig rökslinga....
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/HfTdUp3sw9g/
De senaste decennierna har den skotska whiskyindustrin moderniserats. Äldre tekniker och tillverkningsmetoder har ersatts av nya och mer lönsamma sätt att göra whisky. Vid sidan av detta finns några få destillerier som håller fast vid det ursprungliga och som därigenom blivit allt viktigare både som kulturbärare och producenter av klassisk whisky.
Benromach är en föregångare bland dessa. Vid Benromach Distillery i norra Speyside används fortfarande äldre mer smakgivande kornsorter, man låter...
Läs mer http://www.symposionhot.com/2015/06/25/press-benromachs-forsta-15-aring/
Läs mer http://samuelwhisky.blogspot.com/2015/06/kilchoman-loch-gorm-batch-3-2015-46-abv.html
Detta pga vår whiskyfestival....
Läs mer http://boxwhisky.se/inga-guidade-turer-26-27-och-28-juni/
Chans till boende nära Box under vår whiskyfestival. Kolla in nyöppnade och nyrenoverade Bjärtrå Bed & Breakfast, de har flera lediga bäddar och skjutsar även sina gäster till Box. Ring på 070-8156651....
Läs mer http://boxwhisky.se/lediga-rum-pa-bb-nara-box-under-festivalen/
Mellan kl 17 till 22 kör vi en festivalvaka inför Box Whiskyfestival. Det finns mat och maltdrycker på området så kom och njut med oss....
Läs mer http://samuelwhisky.blogspot.com/2015/06/ancnoc-18yo-46-abv.html
O.P. Andersons kryddmästare Jonas Odland har strålat samman med bryggmästaren Fredrik Tunedal på PangPang Brewery. Resultatet är sommarens kyligaste samarbete i form av ölet OPA.
Så här berättar Jonas Odland själv: – Vi ville skapa en kall bordskamrat till Sveriges populäraste snaps – O.P. Anderson. Idén har funnits hos mig länge då jag vet att väldigt många gärna dricker öl och snaps till sommarmaten. Därför har vi tagit fram en öl som matchar många olika kryddningar och klassisk sommarmat. Öl och snaps är ju väldigt goda smakkamrater och att ölet är alkoholsvagare bidrar till att man inte tappar smaklökarna.
OPA...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/gRZn91P1YbE/
Bygget är redan igång och kommer vara klar för spel när vårsäsongen 2017. – Falcon är det varumärke som flest falkenbergare har önskat sig som sponsor så det här känns mycket bra, säger Lars-Eric Nilsson som är ordförande för Falkenbergs FF.
Lars Eric Nilsson, Falkenbergs FF och Johan Örtengren, Carlsberg Sverige.
Carlsberg Sverige blir leverantör av all dryck som säljs på arenan och självklart kommer det att finnas många alkoholfria alternativ. Dessutom kommer spelarna att bära Falcon Alkoholfris logotyp på dräkterna.??
– Vi är idag ledande på alkoholfritt öl. Därför är vi såklart stolta att tillsammans med Falcons hemmalag, laget...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/ZZYN-M6aXEM/
Rosebank – det bland vissa så legendariska destilleriet i Falkirk, kallad ”Queen of the Lowlands” för sin kvalitet och karaktär. Trippeldestillation. Högt anseende bland blenders som ju vet vad de talar om. Populär bland de på den tiden få maltwhiskyälskarna. En av fyra maltwhiskies i föregångaren till den sedermera så banbrytande Six Classic Malts (där Glenkinchie fick representera Lowlands), den så kallade Ascot Malts. Men inget räddade Rosebank (m.fl.) från revisorerna, när United Distillers 1993 skar ner (igen) bland sina destillerier. Rosebank, som inte kunde expanderas p.g.a. sitt inträngda läge, fick tillsammans med Lowlands-kollegan Bladnoch se sina portar stängas. Buteljeringarna...
Läs mer http://www.smogenwhisky.se/2015/06/rosebank-sommarprovning/
Nu var det dags för fatfyllning. För klubbens räkning fyllde vi två fat. Ett rökigt bourbonfat som kommer heta Karamåla. Ett bourbonfat som heter Brändemåla som består av 20% rök och 80% ickerökigt destillat. Det är lite speciellt att själv varit med att från malning av malten, mäskat, satt på jäsning, destillerat och slutligen fyllt och stängt faten. Lite kul att våra fat var nr 999 och 1000 för 2015. När Bruno spikat på plaketterna tog Benny hand om dem för att lagra dem i lagerhuset. Han har lovat att prata och klappa om dem varje vecka.
Då kommer vi...
Läs mer http://maltytowers.se/2015/06/13/whiskybloggen-nya-fat-fyllda-och-fatprover-tagna-pa-vara-fat/
Den blomstertid nu kommer, med med malt i glaset stor…… Idag var det examen på Box whisky-akademi. I fem dagar har vi fått praktisera blandat med teori. Rektor Roger Melander har drillat oss hårt i whiskykunskap. Praktiken har Roger, Leif och Andreas instruerat oss medan Benny har stöttas oss ute i lagerhusen när vi har letat efter våra fat.
Vi har malt det mältade kornet. Vi har mäskat gröpen och jäst vörten för att sedan destillera i lågvinspannan och spritpannan. Vi har grundligt lärt oss hela processen och det har...
Läs mer http://maltytowers.se/2015/06/13/whiskybloggen-examendags-pa-box/
Du som besöker vår whiskyfestival den 27:e juni och är fatägare, kommer väl ihåg att beställa fatprov ur ditt fat för att prova inne på området?
Senast den 12 juni behöver vi din beställning av fatprov på 3 eller 10 cl som du gör till info@boxwhisky.se.
Viktigt att beställningen görs av fatets huvudägare och att fatnummer anges vid beställning. Du får en bekräftelse på din beställning inom ett par dagar, i annat fall ber vi dig kontakta oss igen.
Kostnad för fatprov är 10 kr per centiliter, det betalas vid uthämtning i fatägarloungen.
Välkommen till BOX Whiskyfestival 2015!
Läs mer http://boxwhisky.se/obs-12-juni-sista-dag-att-bestalla-fatprov-till-festivalen/
Idag kokades det sprit på Box som aldrig förr. Vår cicero Andreas Norrbin sa att han aldrig hade smakat så bra ”newmake” förut. Nåväl……
Idag ska vi praktisera destillering. Efter vi har tankat lågvinspannan och öppnat de ventiler som ska vara öppna och stängt de som ska vara stängda, då är det dags att släppa på ångan. Spritpannan leverera en acetonliknande smörja. Vi tar prov efter 4 min av huvudet. Efter 30 min tar vi och börja köra hjärtat. Det är den spriten vi ska använda för lagring. Vi tar prover var 10 min och mot slutet tar vi...
Läs mer http://maltytowers.se/2015/06/11/whiskybloggen-nu-kokas-det-sprit-pa-box/
Anders Jonasson höll i kvällens provning. Provningen var som vanligt blint. De sex glasen innehöll endast 3 olika buteljering men han hade hällt upp 3 av dem 40 min innan provningen och 3 av dem strax innan provningen. Ett spännande koncept som klargjorde väldigt tydligt att ung whisky blir till sin fördel om den får luftas innan man inmundiga dessa unga malter. Själv var min favorit nr 3. En rökig bourbonlagrad whisky.
Läs mer http://maltytowers.se/2015/06/11/whiskybloggen-provning-torsdag/
TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.
Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.