This week we have a The Glenlivet theme here at Whiskytower. We kick start the week with an interview with Alan Winchester, Master Distiller for The Glenlivet. A very interesting man with a long career in the whisky industry.
The following six days we will review seven different whiskies from this amazing distillery in the heart of Speyside (Founders Reserve, 12 yo, Nàdurra Oloroso, 15 yo French Oak, 18 yo, 21 yo and Coupar Angus).
Could you please introduce yourself to our readers? I am Alan Winchester, Master Distiller for The Glenlivet. I’ve...
Läs mer http://www.whiskytower.se/alan-winchester-master-distiller-for-the-glenlivet



Ile Roi blir första restaurangen på Kungsholmen med färsk opastöriserad pilsner direkt från Tjeckien. Krogen som öppnar idag, får tre helt egna Tankovna. Tre helt egna vadå?
Mackmyra belönades med hela sju medaljer för sin svenska whisky i 2016 års tävling Festivalens Bästa Whisky som delades ut på Stockholm Beer & Whisky Festival. 
Brutal Brewing skapades 2011 på initiativ av Spendrups, det drivs av de anställda på en ”fritids”-basis och har sedan dess gjort flera nyskapande ölversioner. Nu har de gjort en ny version av den tyska lagen Reinheitsgebot – ”renhetspåbudet”. 
Balvenies välkände Senior Malt Master David Stewart, som arbetat för William Grant & Sons i 53 år, tilldelades en MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) tidigare i år. Han har blivit mycket uppmärksammad för sin stora ”Tun” på Balvenie. Nu är det dags för batch tre. Läs mer»
En av de processer Senior Malt Master David Stewart utvecklat är ”whisky marrying”, det vill säga att ett antal fat blandas samman i en stor ekbehållare, en Tun, och att de utvalda faten får gifta sig med varandra under en längre tids Tun-lagring. När Balvenie lanserade Tun...
Irländaren John O’Hanlons släkt har varit i pubbranschen ända sedan 1910, och John öppnade en egen pub 1991 i Clerkenwell som snabbt blev känd för utsökt mat och bra öl. 1995 grundade John tillsammans med frun Liz också ett eget litet bryggeri och gjorde sin första ale: O’Hanlon’s Dry Stout. Det såldes till en början enbart på deras egen pub och var en succé som i förlängningen ledde till beslutet att sälja puben och koncentrera sig på bryggandet. År 2000 flyttade de till Great Barton Farm i Devon och tog med sig Master Brewer Alex Bell och bryggare Richard majne....