The Dalmore Distillery är känt för att lagra sin whisky på sherryfat. Nu kommer destilleriets första whisky lagrad på ”vanlig” ek. Whiskyn tas efter en första lagring ur återanvända amerikanska bourbonfat och läggs sedan på fräschare bourbonfat för en slutputs. Effekten är dramatisk, whiskyn får en rejäl kryddboost av den friska eken.
Så här låter bifogade Tasting Notes:
Doft : Mild doft av crème caramel med rent maltigt backbone.
Smak : Komplex kryddstinn smak med massor av ek. Äppelkaka och dova estrar först, pepprig höjning med fruktsuryp och mot slutet oljiga parfymtoner och kanelpulver, enbärsbricka och mörk choklad.
1 mars...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/Ewt9MlGf3xY/
Från Birra del Borgo kommer ett barley wine med namnet Sedicigradi, och sedici är sexton och sexton procent är alkoholstyrkan och ölet har lagrats sexton månader i små ekfat (225 liter). Förutom 60 procent Pilsnermalt har de också använt Vienna och ytterligare en blandning malt (med Chocolate och Caraweizen). Humlen är övervägande Cascade....
– Det här är ett grönt statement, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager för Explorer hos Altia Sweden. Vi vill göra Explorer Vodka så skonsam mot miljön som möjligt och PET-flaskan har mängder av fördelar framför glas. Utsläppen av växthusgaser minskar med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas. 



Bryggeriet Midtfyns Bryghus grundades 2004 i Brobyværk och bryggde till en början endast två öl på licens från Skottland: Moulin Ale och Braveheart. 