Den svenska gemenskapen omkring whisky är stor, kärleksfull och härlig. Jag har fått jättemånga nya vänner under de senaste två åren, bara genom att umgås online och på någon enstaka mässa här och där. Det finns en anda av hjälpsamhet, en gemensamhetskänsla och en stark känsla av tillhörighet. Jag älskar denna gemenskap, och den betyder mycket för mig.
Ibland är gemenskapen dock något hysterisk, ibland irriterande, ibland tröttsam och ibland hycklande. Bland svenska whiskyentusaister är särskilt beteendet att tjäna pengar på whisky en ypperligt öm punkt. Det är bara legitimt under vissa, väldigt specifika förutsättningar. Den som inte följer de...
Läs mer http://tjederswhisky.se/reflektioner-om-att-tjana-pengar-pa-whisky/
Oban är gaeliska för liten bukt och år 1794 byggdes Oban Distillery av bröderna Stevenson och än idag lever deras arv kvar. Master Blender, Dr Craig Wilson, övervakar noggrant varje del av lagringsprocessen. Den sker i flera steg där varje fat, nya och gamla, sherry och amerikansk ek, bidrar med egna unika egenskaper. Efter varje mognadssteg får dryckerna gifta sig i små fat. Denna typ av mognad integrerar alla smaker och ger en välbalanserad, rundad och fylligare single maltwhisky. – Den unika och komplexa smaken i Oban Little Bay återspeglar dess miljö. Inbäddad mellan klipporna och havet på Skottlands västkust...
Allt om Whisky bad honom göra en spellista på Spotify bara för våra läsare och det gjorde han med nöje. Han har musik som bästa vän när han reser runt hela världen. Vi kan väl bara säga att han njuter av all slags musik. 
Den 8 april kommer 80 flaskor av destilleriets ytterst begränsade specialutgåva Woodford Reserve Master’s Collection 1838 Style White Corn till Systembolaget. Ni kan läsa lite mer om den i vårt senaste tidningsnummer (ute nu) och ni har väl inte missat att vi under året har USA som ett återkommande tema?
Det enda du behöver göra är att svara rätt på följande två frågor:...


