
Vi skrev förut om Knockdhu distillerys nyhet AnCnoc Rascan. (läs också: anCnoc Rascan: Det senaste rökverktyget ). Nu har vi smakat på både Rascan och AnCnoc 24 yo. Här är våra smaknoter!
Två nya buteljeringar från Knockdhu Distillery, eller AnCnoc, som single-maltkunderna känner dem.
AnCnoc – Rascan , 46%, nr. 20245 , 549 kr. De senaste åren har AnCnoc berikat den rökiga whiskyvärlden med flaskor betitlade saker som Rutter, Flaughter och Tushkar. Nu är det dags för Rascan. Till skillnad från många orökta whiskies som kastar in ett par rökiga varianter för att ha en chans mot Islayjättarna har AnCnoc...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/nrqXl1J6EV0/
Nu finns möjligheten att upptäcka MacDuff-destilleriets senaste stolthet, The Deveron. Destilleriet, som slog upp sina portar år 1960, skapar ett destillat där äpple paras med behaglig maltighet och mjuka vaniljtoner. Det sägs även att man kan förnimma toner från det stormiga, salta havet i närheten. The Deveron 12 Years Old finns på Systembolaget från den 1 september.
Destilleriet har uppkallats efter staden MacDuff vid floden Deveron i nordöstra Skottland. När det öppnade var MacDuff landets mest moderna för sin nyskapande design och sitt okonventionella sätt att tillverka whisky. Små potstills och horisontella kondensorer skapar en osedvanligt mjuk whisky med karaktär....
Springbank har då och då, ända sedan 2001, lanserat utgåvor under etiketten Local Barley. Den första var en numera närmast ikonisk Springbank från 1965, därefter har det sparsamt kommit mindre serier med det ”lokala kornet”.
Brouwerij Latte grundades 1818 av Valère Latte i Gavere, som är en by och kommun i östra Flandern. Latte sålde bryggeriet till René Contreras och på 1920-talet tog hans syskonson Marcel Contreras över och det var då som bryggeriet fick sin nuvarande form och sitt nuvarande namn.
Sedan några år tillbaka drivs Brouwerij Contreras av Frederik De Vrieze som är gift med Ann Contreras, enda barn till Willy Contreras, den siste i raden av släktens bryggare.
Bergslagens Destilleri Örebro AB meddelar att de har köpt Grythyttan Whiskys hela kvarvarande lager av fyllda whiskyfat, som består av whisky producerad 2009–2013. Prissumman blev 14 miljoner kronor. I och med köpet så finns inga fat kvar i Grythyttan Whisky AB, även produktionsutrustningen är såld till ett annat bolag. 
Att slutlagra whisky en kort tid före buteljeringen på fat som tidigare innehållit vin eller annat destillat har blivit högsta mode. Regelverket kring whisky är strikt och all smaksättning är förbjuden. Men på 1990-talet upptäckte destillerier att en kort tids extra lagring på begagnade vinfat gav en helt ny smakpalett. Några destillerier gick i bräschen och ett fåtal har utvecklat dem till mästerskap. En av de verkliga konstnärerna när det gäller slutlagring på vinfat är Billy Walker, Master Distiller vid GlenDronach och BenRiach.
Vin från Sauternes i sydvästra Frankrike är ju världsberömt. Det räcker med att säga Chateau d’Yquem.
Imorgon 19 augustii dyker Longrow Peated upp (nr 


