En av St Eriks bryggmästare Jessica Heidrichs favoriter bland starka ölstilar är den gamla donker hoge gistingsbieren (mörkt överjäst ale), med det ikoniska ölet Gulden Draak som likriktare. Det har bland annat kaffearomatiska toner.
I S:t Eriks tolkning har basen förstärkts med det mjuka kaffet Monsoon Malabar odlat på Indiens västkust. Bönorna har torkat i de varma monsunvindarna under 2–3 månader, något som får bönorna att svälla och förlora sin ursprungliga aciditet, vilket ger en smakprofil med praktiskt taget neutral pH-balans. Smaken är kraftfull, mogen och sirapslik med jordiga och torvrökiga inslag.
S:T ERIKS DARK MONSOON ALE – Belgisk strong...
Läs mer http://feedproxy.google.com/~r/alltomwhisky/~3/mz6l-RSNV6E/














Påskölet ska inte vara lika mörkt, överjäst och sött som julölet. Däremot ska det ha tillräcklig kropp för att möta påskmaten. Här är fem av våra favoriter till påskbordet 2017 – plus några till … 