Recensionens detaljer

 
Lagavulin 16
Whisky
(Updated: juli 04, 2016)
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Denna 16 åring är lagrad i ex bourbon fat av amerikansk vit ek och slutlagrad i ex sherry fat av europeisk ek.
200 ml flaska öppnad 160601
Doft
Fyllig söt rök dominerar. Ingefära, aska, jod, söt mogen apelsin, vanilj, honung samt smörkola framträder efter några droppar vatten. Toner av hav och sälta i bakgrunden
Smak
Rök, söta frukter,apelsin och aska dominerar. Choklad och sälta i bakgrunden. Lätt oljig i texturen. Liten kryddighet och ingen bitterhet alls.
Avslut
Relativt lång med rök som ligger kvar länge i munnen tillsammans med sötma och aska samt en aning sälta
Beskrivning / Sammanfattning
Mycket komplex whisky. I synnerhet i dofterna som framträder tydligt efter några droppar vatten. Röken är mjuk rund och väldoftande. Inget rengöringsmedel här!
Smaken något aggressiv på en 16 åring. Upplevs något yngre, dock inte på ett negativt sätt men något överraskande. Kryddigheten är nedtonad. Känns som en väldigt lättdrucken whisky för att vara såpass rökig!
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se