Recensionens detaljer

 
Benromach 5 year old
Whisky
Poäng 
 
89
Näsa 
 
22
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
Överraskande bra!
Ersättaren till NAS whiskyn Benromach Traditional blir nu denna 5-åring. En eloge att de vågar bryta NAS trenden och ge ett årtal även om det är blygsamt. De gör det överraskande bra. Detta är en handgjord whisky där inga datorer finns med i processen överhuvudtaget.

70 cl öppnad 170219
Doft
En lätt angenäm söt rök dominerar först innan malt, ingefära, vanilj, honung och citrus lyfts fram. Rund behaglig mild peppar
.Fin näsa!
Smak
Fruktig och fräsch i munnen. Peppar och sötma i anslaget innan en lätt citruston och fruktsötma kommer fram. När pepparn klingar av lämnas en mild rök och behaglig sötsur smak kvar i munnen. Bara en lätt torrhet och ingen beska alls. Känns behagligt krämig i munnen. Mycket god och lättdrucken whisky.
Avslut
Förvånansvärt lång och värmande. Vanilj och citrus ligger kvar länge på tungan.
Beskrivning / Sammanfattning
Mycket imponerande av en 5-åring. Smakar mer moget och vällagrad än många 12-åringar. Komplex i både doft och smak.
Ett givet köp till det låga priset.
Var denna recensionen till någon hjälp? 

Kommentarer

 
 
Ordna 
 
 
 
 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se