Bruichladdich Ten Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/39/51/44/BRUOB10YOV10-88-1388777432.jpg
 
89 (1)
0
bruichladdich_10.jpg

Whisky

Distilleri
Bruichladdich
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
Bourbon
ABV (%)
46
Lagrade år
10

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
89
 
Poäng 
 
89
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
The Laddie Ten
Doft
Krämig med honung, vanilj, skumbananer och lite smörkola och man kan faktiskt också ana en viss torvrök i bakgrunden även om denna inte ska vara rökig alls. Fantastisk näsa ska tilläggas här.
Smak
Här lirar bourbonfaten ut hela sitt register. Här finns vanilj, kola, creme brulee och lite honung. Mot slutet infinner sig en lite mer kryddig ton. Smaken är riktigt najs och jag bugar mig för det som Murray Mcdavid blandat ihop i denna 10 åring.
Avslut
Avslutet är medellångt och det är angenäma tongångar som sakta ebbar ut ur gommen.
Beskrivning / Sammanfattning
Laddie ten är den allra första 10 åringen från BR sedan de bytte ägare 2001. Denna har också blivit lite av BR:s signatur och man säger själv att detta är det viktigaste släppet sedan övertagandet. Whiskyn talar också väldigt mycket det budskap som BR numera predikar. Det är en stolt whisky och jim McEwan, Master Distiller har all anledning att vara stolt över den.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se