Caperdonich 1972 37yo / The Octave Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/7a/21/b8/caperdonich-1972-the-octave-duncan-taylor-bottling-whisky-3-1395230551.jpg
 
85 (1)
0
Caperdonich_1972_37yo_The_Octave.jpg

Whisky

Distilleri
Caperdonich
Oberoende buteljerare
Duncan Taylor
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single cask
  • Single Malt
Destillerad
1972
Fatnummer
7416
ABV (%)
55
Lagrade år
37

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
85
 
Poäng 
 
85
Näsa 
 
22
Smak 
 
20
Avslut 
 
21
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
När det vankas Caperdonich från 1972, är man inte sen att haka på.
Finns en del riktigt fina därute och om denna följer dessa exempel, ja det får vi se.
Doft
Vanilj söt med tydlig nötighet av hasselnöts cream och mandel. Vi har även inslag av tropiska frukter som mango, ananas och apelsin. I bakgrunden en svag nyans av örtiga inslag och mint vilket blandar upp sötman och gör näsan fräsch.
Smak
Fortfarande söt med vanilj, ananas. Övergår sedermera i en mer kryddig karaktär av chili och ingefära. Svaga nyanser av örtighet består i en något tunnare munkänsla än förväntat.
Avslut
Lång eftersmak med viss sötma. Fruktigheten består tillsammans med de kryddiga inslagen. Mot slutet kickar en ton av kolat trä in viket lämnar en lätt ask lik nyans.
Beskrivning / Sammanfattning
För att vara 37 år känns den ändå relativt levande och ”pigg” och träet hade inte fått klorna om den och gjort den dominant av sin syra. Dock hade jag nog förväntat mig en större andel ”Omph” än vad jag fick erfara här.
Tror det är dags att leta upp en yngre variant för att stämma av spritens karaktär i sin yngre form då profilen tilltalade mig.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se