Old Pulteney 35 Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/30/b0/e4/opnob35yo-18-1413265341.jpg
 
91 (1)
0
Old_Pulteney_35yo.jpg

Whisky

Distilleri
Old Pulteney
Ursprungsland
Skottland
Region
Highland
Whiskytyp
Single Malt
Buteljerad
2014
Fattyp
  • Bourbon
  • Sherry
Fatbeskrivning
Ex-Bourbon & Ex-Sherry Casks
ABV (%)
42.5
Antal flaskor
450
Lagrade år
35

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
91
 
(Updated: augusti 11, 2015)
Poäng 
 
91

Whisky

Tastenote titel
Jag fortsätter min resa med Old Pulteney och denna gång deras senaste tillskott i standard serien. Dock i mycket begränsat antal.
Denna provade jag tillsammans med deras 30:åring, och även om den är bra så möts vi är av ännu mer komplexitet då vi denna gång har både bourbon och sherry fat.
Doft
Som sin 30:åriga broder, har vi även här en sammansatt och delikat doft men här har sherry influenserna bidragit till ytterligare dimensioner och med lite mer utsvängningar kryddighet.
Fyllig och ”frisk” doft (eukalyptus) med röda äpplen, vanilj, lätt citrus och peppar. Sherryn är fint intrigerat och bidrar med bäriga inslag av svarta vinbär, plommon och russin. Bakom detta en mycket klädsam jordig karaktär av läder tillsammans med choklad och med tiden ökar vaniljen något.
Mycket komplex och livfullt balanserad på ett delikat sätt.
Smak
Rund och fyllig med mycket fruktiga inslag. Röda äpplen, russin, vanilj och apelsin marmelad tillsammans med choklad och mer jordiga (läder) inslag tillsammans med hasselnöt. Lätt, och då menar jag lätt, torr av kolat trä.
Avslut
Medellång till lång med medelfyllig kropp. Mer kryddig av trä vilket även bidrar till en något mer torrare känsla än i smak. Vanilj, russin och lätt nötig. Ebbar ut i lätt vanilj med läder och kolat trä.
Beskrivning / Sammanfattning
Ännu en lysande utgåva från Old Pulteney och med tanke på att den ändå är 35 år, ligger den bra I pris
(allt är ju givetvis relativt) runt en 5 500 SEK.
Ryktet säger att den skall komma till Systembolaget inom en snar framtid, men jag misstänker att antalet är mycket begränsat så var på er vakt.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se