Mackmyra Sommartid Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/75/75/7d/sommartid-frilagd-box-flaska-44-1433531650.jpg
 
80 (1)
0
sommartid_frilagd_box-flaska.jpg

Whisky

Distilleri
Mackmyra
Ursprungsland
Sverige
Region
World
Whiskytyp
Single Malt
Fattyp
Amerikansk ek
Fatbeskrivning
Svenska och amerikanska ekfat mättade med hjortronvin
ABV (%)
46.1
Lagrade år
NAS
Nr. Systembolaget
92145

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
80
 
Poäng 
 
80
Näsa 
 
22
Smak 
 
18
Avslut 
 
20
Balans 
 
20

Whisky

Tastenote titel
Mackmyras sommarsläpp.
Doft
En sak man kan säga om Mackmyra är ju att de följer en röd tråd. Den röda tråden jag tänker på är denna liköraktiga karaktären som jag vill påstå att jag har känt i stort sett samtliga av deras buteljeringar jag testat. Lite smörig, werthers original.. Kanske till och med lite sirapstoner som drar mig till svensk ek. Bakom detta finns också en frisk, spritig och aningen gräsig ton tillsammans med päronsplit och skumbanan.
Smak
Det första jag tänker på är att dofterna inte riktigt hänger med smaken. Jag väntade mig något liknande från näsan, dvs en liköraktig, söt upplevelse, men ordet söt är inte bland det första jag finner just nu. Istället finner jag mycket beska toner - kåda, akvavit och även lite mint. Och en del trä.
Avslut
Här ordnar den upp sig ett litet snäpp och börjar långsamt sträva mot näsan, men fastnar någonstans längs vägen. Istället för fullt utvecklade smaker så får man istället omogen frukt, både apelsin- och citronskal, granbarr.. Även i ett litet ögonblick så kan man skymta att skumbananerna kommer tillbaka efter en stund.
Beskrivning / Sammanfattning
Detta var tyvärr inte det bästa jag provat från Mackmyra. Jag tycker att doften är mycket lovande och skvallrar om en supersöt och generöst fruktig upplevelse, som sedan inte riktigt håller vad den lovar. Så alltså är det balansen jag syftar på som jag upplever som ojämn.

Däremot så vill jag definitivt slå ett slag för whiskysverige och säga att det finns mycket trevliga buteljeringar från Mackmyra.
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se