Port Charlotte Islay Barley Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/60/cf/d8/B113-0147-77-1446234067.jpg
 
87 (1)
0
port-charlotte-islay-barley.JPG

Whisky

Distilleri
Port Charlotte
Ursprungsland
Skottland
Region
Islay
Whiskytyp
Single Malt
Destillerad
2008-12
Buteljerad
2014
Fattyp
  • Amerikansk ek
  • Bourbon
ABV (%)
50
Lagrade år
NAS
Nr. Systembolaget
20294

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
87
 
Poäng 
 
87
Näsa 
 
21
Smak 
 
22
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
100% islay born
Doft
Maltig, sotig lakrits med en nötig vaniljslöja. En söt doft med en ganska lätt men tydlig maltbakgrund som avslöjar en ganska ung ålder men jag måste säga att PC ofta är bra i inga åldrar. Bourbon stor nog majoritet bland de fat som använts här. Tydligt men samtidigt ganska elegant bourbonröknäsa.
Smak
Brasrök och earl grey te följt av en allt mer accelererande torv, vanilj och lakrisal. Det här är precis som en bra PC ska vara. Något snällare torv rök men en ung maltig fräshör. Tycker mig hitta lite saffran och ingefära också mot slutet.
Avslut
Lång eftersmak med tydlig rök som lämnar sist tillsammans med den tydliga vaniljen följt av de lite mer sträva tanninerna från faten. Det blir precis en sån balansgång som jag hade förväntat mig.
Beskrivning / Sammanfattning
Renare, fräschare, lättare och mer följsam än de flesta PC:s jag provat. Bra och snyggt komponerat av gänget på Bruichladdich
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se