Glenlivet 1970 Duncan Taylor Lonach Het!

https://www.tastenote.se/media/reviews/photos/thumbnail/320x520c/68/0c/f6/15115783-56-1447708744.jpg
 
90 (1)
0

Whisky

Distilleri
Glenlivet
Oberoende buteljerare
Duncan Taylor
Ursprungsland
Skottland
Region
Speyside
Whiskytyp
  • Cask Strength
  • Single Malt
Destillerad
1970
Buteljerad
2010
ABV (%)
46.2
Lagrade år
40

Vad besökare tyckte

1 tastenote

Poäng 
90
 
Poäng 
 
90
Näsa 
 
23
Smak 
 
23
Avslut 
 
22
Balans 
 
22

Whisky

Tastenote titel
En ruskigt gammal whisky! Det betyder alltså.. .. Egentligen ingenting förutom att priset är högre.
Doft
Hooh..! Detta doftar med ett stort D! Sötsyrlig krusbärssaft och rosor (trodde aldrig att jag skulle säga att en whisky doftade rosor..) och då menar jag inte överhuvudtaget på ett dåligt sätt! Det är en mild och sött jästig doft som får mig att tänka på när man fick smaka på bulldeg när man var ung. Doftljus a la vanilj, honungsmelon, vax, mynta - allt detta inlindat i en mustig och påtaglig maltbas. Allt i doften är så milt och i harmoni, ingenting sticker ut, wow!
Smak
Det första jag möts av är en stor maltighet, likt rostat bröd med smör. Och så kommer dom där rosorna igen, i en lite mer parfymaktig känsla denna gång. Ahlgrens bilar (de gröna) är också närvarande här, tillsammans med en örtig ton. Blåbärstvål (absolut inte på ett dåligt sätt)
Man märker att det är något som legat länge på fat här. Lite som den gamle farbrorn på släktträffen som inte gör några överdrivna gester för att synas, men är väldigt intressant att lyssna på när du väl hälsar på honom.
Avslut
En lätt träighet kommer fram, något som förvånansvärt inte har märkts av fören nu, kombinerat med söt lemonad och krusbärssaften träder fram igen.. Hmm, känns lite som när man dricker veteöl??
Beskrivning / Sammanfattning
Gammal Glenlivet är aldrig fel, sålänge den når min mun ;) Även om jag inte finner någonstans vad denna whisky har lagrats på, så kan jag nästan svära på att det är ex-bourbonfat, eller åtminstone amerikansk ek. En härlig buteljering som smakar riktigt bra och är fint balanserad, men jag kan inte släppa tanken om hur denna hade vart ifall den istället legat på några härliga refill sherry butts!
Var denna recensionen till någon hjälp? 
ornament

Online Whisky People!

Gå med nu, det är gratis!

Om TasteNote.se

TasteNote är en mötesplats för whisky-intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky-evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes.

Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter.

Bli medlem nu!

info@tastenote.se